אופטימייז
מטרת/מהות הפרויקט
בניית שיטה ומודל לבחירה יעילה של סגל השחקנים בחלון-העברות עבור מועדון הכדורגל הפועל תל אביב, למקסום רווחי המועדון וביצועיו המקצועיים.
כיצד נולד הרעיון?
הרעיון הגיע מתוך אהבתנו לכדורגל. אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות בעולם זה, ובפרט בתחום הדאטה בקרב הקבוצות באירופה. הפערים בין הקבוצות באירופה לישראל הולכים ומתעצמים בנוגע לשימוש בנתונים, וקצב ההתפתחות הטכנולוגית בישראל אינו תואם להתפתחות בעולם. ראינו שניתן ליישם פרויקטים המשלבים נתונים מעולם הספורט, AI וסטטיסטיקה בכדי להגיע למסקנות משמעותיות בתחום.
מדוע בחרתם בפרויקט הזה?
- זיהינו שקבוצות רבות בכדורגל הישראלי עדיין נמצאות מאחור בכל הנושא של שילוב טכנולוגיות מתקדמות ומדע בתהליכי קבלת החלטות.
- זיהינו צורך בקבוצות דלות תקציב בעלות משאבי דאטה קיימים אשר אינם מנוצלים לצורך תהליכי קבלת החלטות. כיום, ישנם כלים רבים שאוספים נתונים על מגוון אירועים במגרש, אך נתונים גולמיים אלה אינם מנוצלים.
- רצינו לשלב פרויקט שייתן תוצר לארגון קיים ופעיל בתעשייה.
- ישנן קבוצות שרוצות להתקדם מבחינה טכנולוגית אך עדיין לא מתקצבות ומקצות משאבים מתאימים, ולכן לא מצליחות לצמצם את הפערים ביחס למצב המועדונים באירופה.
תשוקה לעולם הספורט ולעולם הכדורגל בפרט!
האם יש סיפור אישי שלכם או של קרוב אליכם שקשור לפרויקט?
הפועל ת״א הוא אחד המועדונים הגדולים והוותיקים בישראל ועם זאת, בשנים האחרונות נקלע לאתגרים כלכליים וניהוליים, שהובילו לירידה בביצועים ואף לירידת ליגה. הסיפור האישי של אחד מחברי הצוות הוא משחק שהתקיים בעיר נשר, משחק בליגה הלאומית אליונסע, ישב ביציע וצפה בהפסד כואב.
״אני לא מבין איך זה הגיוני שלפני מספר שנים ישבתי ביציע בסאן סירו במילאנו והיום אני רואה משחק בליגה הלאומית בנשר ועוד חוזר לתל אביב מפסיד. ״
הזיכרון נשאר צרוב והתחיל להבשיל בראשנו הרעיון שחייב להיות שינוי.
כבר מהשנה הראשונה בלימודים, הרעיון התבשל והתחזקה הבנה כי יש פה ידע רב שאנחנו צוברים ואיתו אפשר לייעל תהליכים של קבוצות כדורגל. לכן היה לנו ברור כי הפרויקט של הצוות שלנו, יהיה בתחום זה.
ההחלטה לקיים את הפרויקט ולמקד אותו לתחום בו בחרנו, נולדה בינואר 2020 בחלון ההעברות. החצי הראשון של העונה לא היה טוב מבחינת המועדון. שחקני רכש רבים שעדיין לא השלימו חצי שנה בקבוצה, כבר עזבו אחרי שאכזבו את סגל הקבוצה הבכיר. שחקני רכש רבים חדשים הגיעו לקבוצה באמצע העונה בניסיון להציל את הצוללת הטובעת. ברגע זה הבנו שיש לנו את התחום המתאים לפרויקט. נשתמש בידע שצברנו ונפתח מודל שיעזור למועדון למצוא את השחקנים המתאימים ביותר עבורו.
איזה מענה הוא נותן ולאיזה אוכלוסייה?
- השיטה שפיתחנו במסגרת הפרויקט מספקת תמיכה בקבלת ההחלטות על רכש שחקנים, מגובה בנתוני ביצועי השחקנים ובהתאם לאילוצים הכלכליים של מועדוני כדורגל.
- ישנם מועדוני כדורגל קטנים ובינוניים (מבחינה כלכלית), ולהם מחלקות דאטה קטנות או שאינן קיימות כלל. תהליך הסקאוטינג הקיים במועדונים אלה מבוסס בעיקרו על ניתוח סרטוני וידאו באופן ידני. בנוסף למועדונים ישנם נתונים שלא מנוצלים כדי לגבות החלטות אסטרטגיות של העברות שחקנים.
- ארגונים בתעשייה מבינים היום שההחלטות צריכות להיות מגובות בכמה שיותר נתונים, ולכן אנחנו מבינים שגם הקבוצות הקטנות יכולות להרוויח ולקבל ביטחון בהחלטות אותן הן לוקחות.
- המענה שלנו הינו הוספת שכבה נוספת של ידע בעזרתה קבוצות יוכלו לקבל החלטות אסטרטגיות בנוגע לבניית סגל הקבוצה, ללא צורך בגיוס נוסף של אנשי דאטה לטובת המשימה.
אופטימייז
שתף לינק באמצעות:
https://www.afeka.ac.il/student-experience/learn-differently/projects-department/אופטימייז/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://www.afeka.ac.il/student-experience/learn-differently/projects-department/אופטימייז/