אודות המרכז

הנדסת חומרים ותהליכים היא תחום מולטי-דיסציפלינרי המהווה את אחד מעמודי התווך של החדשנות הטכנולוגית המודרנית. תחום זה משלב ידע מתקדם בפיזיקה, כימיה, ביולוגיה והנדסה, ומתמקד בפיתוח, אפיון ויישום של חומרים חדשניים, לצד תכנון ואופטימיזציה של התהליכים הנדרשים לייצורם ועיבודם.

מרכז מחקר ופיתוח להנדסת חומרים ותהליכים באפקה מקדם מחקרים, בדיקות כשל וחומרים לצורכי פיתוח והמצרה באמצעות טכנולוגיות חדשניות ושיתופי פעולה עם התעשייה במגוון תחומי הנדסת חומרים ותהליכים כגון: חומרים מודפסים וחומרים מורכבים.

חברות, ארגונים וגופי תעשייה - מוזמנים לחבור לאפקה לשיתופי פעולה מרתקים ומשמעותיים

התמחויות המרכז:

• מחקרים יישומיים ומחקרים אקדמיים כולל הגשת בקשות למענקי מחקר משותפים.
  • מעורבת בפרויקטי מו"פ מול התעשייה המובילה בישראל בתחום הדפסה תלת ממדית של טיטניום, אלומיניום ונירוסטה
  • תרחישי כשל וסיבולת נזק של חומרים מודפסים ומרוכבים
  • שירותי בדיקה ואנליזות הכוללים איפיון חומרים, בדיקות לא הורסות ובדיקות הורסות
  • מחקר וייעוץ לשיפור תהליכי הייצור, לרבות טיפולים תרמיים, ריתוכים, ציפויים ותהליכי גימור
  • ליווי מדעי וטכנולוגי במגוון תחומים:הדפסה תלת-ממדית של מתכות וחומרים נוספים
  • קורוזיה של חומרים ומתקנים
  • הנדסת חומרים והנדסת מכונות
  • בחירת חומרים לבניית מתקנים, מכונות וקווי ייצור במגוון תעשיות
  • סיוע בפיתוח מוצרים
  • תהליכי ייצור והנדסה לאחור
  • בחירת חומרים
  • כתיבת חו"ד משפטיות מקצועית
  • הכשרות ממוקדות וימי עיון למהנדסים

השירותים המוצעים במרכז מתבצעים ברמה הגבוהה ביותר הן בזכות הניסיון המקצועי והמחקרי של חברי הסגל במרכז והן  תודות למעבדות המרכז אשר מצוידות במכשור בטכנולוגיות מתקדמות המאפשרות אפיון ובדיקה של חומרים מתכתיים, קרמיים, פלסטיים-פולימרים, ביולוגיים וחומרים מורכבים.

מכשירים ברשות המרכז

מכשיר ה- Micro-CT (טומוגרפיה ממוחשבת) הוא כלי רב עוצמה להבנה עמוקה של כשלים בתהליכי הייצור ולביצוע מחקר חדשני. הכלי מסייע להרחבת הידע האקדמי ויכולות המו"פ הניתנות לתעשייה.

שימושי המכשיר:

• סריקה תלת-ממדית של המוצר על כל חלקיו, חיצוניים ופנימיים, וקבלת מודל STL.
  • בדיקות NDT (בדיקות לא הורסות) לבחינת לשמות המוצר ואיכותו ולאיתור פגמים נסתרים בתוכו.
  • הגדרת מידות המוצר בהשוואה לקובץ התכנון (CAD) – מציאת התאמה בין השרטוט לתוצר בפועל.

עם חבילת התוכנות המתקדמת ביותר Oxford advanced.

בעל תא גדול (מאפשר להכניס דגמים עד 230 מ"מ), ו- 4 דטקטורים.

הגדלה עד 1,000, כולל שדה בהיר (BF), שדה אפל (DF), פולריזציה, אור חודר ומוחזר, ותוכנות עיבוד תמונה ומדידות.

שיתופי פעולה

ראש המרכז

ד"ר עוז גולן

ראש ההתמחות בהנדסת חומרים בבית הספר להנדסה מכנית

ד"ר עוז גולן

ראש ההתמחות בהנדסת חומרים בבית הספר להנדסה מכנית

מומחה בהנדסת חומרים, חוקר ומרצה, בעל ניסיון רב בהתאמת חומרים לביצועים ובחקירת כשלים של חומרים בתהליכי ייצור ופיתוח. מכהן כראש ענף הנדסת חומרים בלשכת המהנדסים. המרכז פועל בבניין המעבדות בקמפוס אפקה.