כמידי שנה מציינת המכללה פרויקטי גמר מצטיינים וראויים לשבח ומעניקה תעודות ופרסים לזוכים. בקטגוריות האפשריות נכללים פרסים בתחומי ההנדסה השונים הנלמדים במכללה. השנה נבחרו שמונה פרויקטים מצטיינים בניהם שישה פרויקטים בית ספריים, פרויקט בעל אופי מחקרי ופרויקט למען הקהילה וכן חמישה פרויקטים ראויים לשבח, אשר הגיעו למקום השני.
פרויקטי גמר מצטיינים בהנדסה מכנית
"רובוט רגלי למשימות חיפוש והצלה" - דרור קובו, בהנחיית ד"ר ולדימיר אורליוק וד"ר טל אלון.
מטרת הפרוייקט היא לשמש ככוח עזר לצוותי חיפוש והצלה במשימות סריקה וחיפוש אחר נעדרים בזירות אסון ע"י כך שהרובוט משדר למפעיל ווידאו וקול בזמן אמת ממקום האירוע ללא סיכון המפעיל וכן יכול לחוש בחום גוף של אדם. לרובוט יכולת עבירות גבוהה בשטח קשה.
פרויקט גמר מצטיין בהנדסת חשמל
"מערך אנטנות מסוג Phased Array המסוגל לבצע Null Steering בזויות משתנות" - מתן גואטה, בהנחיית ד"ר דוד ברוקס.
אנטנות מסוג phased array נפוצות מאוד כיום בתחומי שימוש רבים בתקשורת אלחוטית. היתרונות שלהן הוא אפשרות שינוי דינמי של עקום הקרינה מבלי להזיז מכאנית כל אלמנט באנטנה. כתוצאה מכך ניתן לכוון את אונת הקרינה הראשית לזוויות קליטה או שידור שונות. מצד שני, שידורים אלחוטיים סובלים מהפרעות רבות כמו הפרעות מאנטנות אחרות או הפרעות זדוניות. באמצעות מבנה המערך של האנטנה, ניתן לשנות את הפאזה וההגבר של האלמנטים במערך ובכך לשנות את צורת עקום הקרינה כך שקבל גם קליטה רצויה מכוון רצוי (זווית קליטה רצויה) וגם הנחתה חזקה של אות הנכנס בזווית לא רצויה לאנטנה. מטרת הפרויקט תחילה לפתח אלגוריתמים ל Null Steering ולבנות בסופו מערך פאזות שיממש את האלגוריתמים.
פרויקט גמר מצטיין בהנדסה רפואית
"זיהוי רטינופתיה סוכרתית באמצעות שימוש בסמארטפון" - ירדן גלבוע, בהנחיית ד"ר יאיר צימר.
פרויקט שבמסגרתו פותחה בדיקה המגלה האם יש חשד לרטינופתיה סוכרתית (מחלת רשתית) אצל חולי סכרת, שהיא הגורם מספר 1 לעיוורון בעולם. מחלה זו מאופיינת בדימומים, בצקות וצמיחת כלי דם נוספים ולא תקינים ברשתית.גילוי המחלה מתבצע באמצעות אלגוריתם עיבוד תמונה אוטומטי המזהה האם יש חשד להתפתחות המחלה ובאיזה שלב של המחלה נמצא המטופל.
פרויקט גמר מצטיין בהנדסת תעשייה וניהול
"ACTUPON - מערכת המלצה כלכלית" - שראל עמרני, בהנחיית ד"ר נטע רבין.
פרויקט זה הינו מערכת המלצה כלכלית אוטומטית שנועדה לשלוט בניהול הכספים בצורה מיטבית ולהגיע לכל "פרק בחיים" מוכן. הטכנולוגיה נבנתה ע"י Telegram Bot ומבססת את המלצותיה על מגוון תחומים באנליטיקה עסקית כמו: כריית מידע Data mining), BI) ולמידת מכונה (Machine Learning). כל זאת על מנת להרכיב המלצות מתוזמנות ומשמעותיות בנושאי: חיסכון רנדומלי, בניית פרופילים כלכלי למשתמש, תזמון כספי, הימנעות מבזבוז, צריכה נכונה, המלצות על רכישה על פי הקניות וניהול העושר. ACTUPON מאפשרת למשתמש שלה להחזיר את השליטה לחיים!
פרויקט גמר מצטיין בהנדסת תוכנה
פרויקט מסווג - גיא חברה, בהנחיית ד"ר דינה גורן בר
פרויקט גמר מצטיין למען הקהילה
"הליכון-קביים" - יוסף בר אל, בהנחיית ד"ר מיכאל פרישמן.
הפרויקט בוצע לפי בקשת עמותת "תום" המסייעת לאנשים עם מוגבלויות. הגברת פגועת תאונת דרכים עם שיתוק חלקי ונזקקת להליכון. הבעיה שהועלתה, יכולתה לעבור עם ההליכון במקומות צרים (לדוג' קולנוע). הוגדר ופותח מתקן הליכון אשר בלחיצה יכול להפוך לזוג קביים ולהיפך. מערכת כזו לא קיימת כיום בעולם. היחידה תוכננה ונבנתה ואף נוסתה על ידי הנזקקת.
פרויקט גמר בעל אופי מחקרי מצטיין
"זיהוי דיבור בעזרת מדידות חשמליות משרירי הפנים" - שרית יעקובוב-מלייב, בהנחיית ד"ר ענת רטנובסקי וד"ר נטע רבין.
פרויקט בעל אופי מחקרי לפיתוח שיטה לזיהוי דיבור שקט מתוך מדידות חשמליות משרירי הפנים. שיטות אלו יוכלו לסייע בפיתוח מכשיר המבצע זיהוי דיבור אוטומטי לחולים עם פגיעות במיתרי הקול המתקשרים לתקשר עם סביבתם או בסביבה רועשת: כבאי אש וחיילים בשדה הקרב.
פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה מכנית
"אקטואטור קל משקל לנשק זעיר נשלט מרחוק" - איגור טרנבסקי, בהנחיית איבן זולוטוב.
מערכת ייחודית עבור יחידות מיוחדות לתפעול נשק. הסטודנט הגדיר ופיתח מערכת שיוצרה ונוסתה בהצלחה ביחידה.
פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסת תוכנה
"ממלכת המלחמה" - אורי ימפולסקי וליאור כנפו, בהנחיית ד"ר יהודית אפרשטיין.
בפרויקט זה פותח משחק אסטרטגיה, המאפשר איסוף משאבים, בניית מבנים ויצירת צבא. במהלך המשחק כובשים שטחים, הורסים בניינים ואת הצבא של המחשב. המחשב משחק בעזרת טכניקות AI מתקדמות (DNN). בשביל ליצור מספיק מידע לאימון המחשב, כל שחקן יכול לייצר סימולציה תוך כדי משחק והמידע הנאסף נשלח לשרת. ניתוח המידע משפר את רמת המשחק של המחשב וכך נוצר יריב שמותאם לשחקן.
פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה רפואית
פרויקט מסווג - אסף תורגמן, בהנחיית יעל דנאי מנוחין.
פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסת תעשייה וניהול
"מנגנון אוטומטי היוצר שאלות הבנה לטקסטים" גיא עטיה, בהנחיית ד"ר יהודית אפרשטיין.
הפרויקט עוסק בתחום ניתוח טקסט ובפרט בבניית מודל חישובי למערכת אוטומטית ליצירת שאלות מפסקת טקסט. המודל החישובי שנבנה הינו מודל מורכב מאוד מבוסס למידה עמוקה.
פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסת חשמל
"כיסא גלגל הנשלט באמצעות העיניים לניוד חולי ALS". אור כץ וטל דותן, בהנחיית ד"ר דוד ברוקס.
מטרת הפרויקט היא ליצור פלטפורמה המקנה אפשרות לנכים המשותקים צוואר ומטה להתנייד ללא עזרת מטפל ולהחזיר להם במידה מה את תחושת העצמאות שאבדה עם נכות/המחלה.
פרויקטי גמר מצטיינים וראויים לשבח לשנת 2018
שתף לינק באמצעות:
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/פרויקטי-גמר-מצטיינים-וראויים-לשבח-לשנת-2018/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/פרויקטי-גמר-מצטיינים-וראויים-לשבח-לשנת-2018/