הסתיים האקתון מיוזיקטק השנתי הרביעי, אשר התקיים בשיתוף פעולה בין מרכז החדשנות והיזמות "אופק" לבין בית הספר רימון למוזיקה.
במשך 23 שעות רצופות עמלו סטודנטים וסטודנטיות להנדסה ולמוזיקה על פיתוח מיזמים חדשניים בתחום הטכנולוגיה המוזיקלית, החל מהיגוי הרעיון הראשוני ועד ליצירת הוכחת היתכנות מעשית, הכוללת הדפסת חומרים, פיתוח קוד והצגה בפני חבר השופטים.
את הפעילות ליוו מנטוריות ומנטורים מקצועיים מהתעשייה הטכנולוגית והמוזיקלית.
בסיום, הציגו הצוותים את המיזמים בפני צוות שופטים מוביל בתעשיות הרלוונטיות, הוכרזו המיזמים המנצחים והוענקו פרסים לזוכים.
במקום הראשון זכה פרויקט "sBodyBeat" – - אפליקציה המשתמשת בחיישנים ליצירת מלודיה מתיפוף על הגוף. כל נגיעה באזור מסויים בגוף, מייצרת צליל אחר. האוקטבות משתנות בהתאם ליד שמשתמשים בה לצורף התיפוף.
הצוות, המורכב מסטודנטים למדעי המחשב (שני הללי וגיא סימאי), להנדסת תוכנה (תום גורביץ', אבישי חיימוב ועומר אסייג) ומוזיקאים מרימון, שאב השראה מסיפורו המרגש של החטוף אלון אהל, אשר ניגן על גופו ודמיין את הצלילים בזמן שהותו בשבי, וזאת על פי עדותו של החטוף שחזר, אלי שרעבי.
משפחתו של אלון אוהל אף הוזמנה להקאתון אך נבצר ממנה להגיע, הצוות שלח להם צילום וידיאו של האפליקציה והם מאוד התרגשו.
במקום השני זכתה אפליקציית "Melo-Match" המזהה את שירת המשתמש ומשמיעה פלייבק התואם לשיר. האפליקציה היא פרי פיתוחם של הסטודנטים למדעי המחשב עמרי פאר, יהב אליהו, אורי כץ ורוברט איפרימוב וסטודנטים מרימון. מטרת האפליקצייה, להפוך שירה חובבנית לחוויה מוסיקלית מהנה ונגישה יותר. האפליקציה מאפשרת לכל אחד לשיר ולשמוע פלייבק מותאם לשיר שבחר.
במקום השלישי זכו "Hack-A-Tone" – פלאגין למפיקי מוזיקה המספק תובנות על פי טראק רפרנס. הפרויקט פותח על ידי דניאל ארליך ועידו כתב מבית הספר להנדסת חשמל, בשיתוף סטודנטים מרימון.
הפלאגין מאפשר למפיק מוזיקלי להזין סקיצה שיצר לצד רפרנס מוסיקלי אהוב, ולקבל הנחיות כיצד להתאים את הסאונד של הסקיצה לרפרנס. למשל, אם מפיק אוהב את הסאונד של התופים בשיר מסוים, הפלאגין ינחה אותו כיצד לשחזר את הסאונד הזה בסקיצה שלו.
הרעיון הוא להנגיש את תהליך ההפקה ולאפשר למפיקים לקבל הכוונה טכנית על בסיס רפרנסים שהם אוהבים, וכך להגיע לתוצאה מקצועית ומגובשת יותר.
"היה מרתק לראות את הסטודנטים משלבים כוחות וידע פרקטי עם התשוקה המוזיקלית," ציינה תאיר קובלסקי, מנהלת מרכז החדשנות והיזמות. "התרגשנו במיוחד מהמיזם המנצח, שנולד בהשראת החטופים, ומהפוטנציאל המסחרי שהציגו כל המיזמים."

טעימה מהארוע
תמונות מהארוע






האקתון מיוזיקטק 2025: חדשנות מוזיקלית בהשראת החטוף אלון אהל
שתף לינק באמצעות:
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/האקתון-מיוזיקטק-2025-חדשנות-מוזיקלית-בהשראת-החטוף-אלון-אהל/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/האקתון-מיוזיקטק-2025-חדשנות-מוזיקלית-בהשראת-החטוף-אלון-אהל/