אפקה נבחרה להוביל 2 קורסים בתוכנית "סמסטר ראשון כבר בתיכון" של משרד החינוך

אפקה נבחרה להיות בין המוסדות האקדמיים הבודדים שישתתפו בתוכנית "סמסטר ראשון כבר בתיכון"  של משרד החינוך- תוכנית חדשנית שמשלבת לימודים אקדמיים במסגרת כיתתית בבית הספר, שמטרתה לקרב את האקדמיה לבנות ובני נוער מכל רחבי הארץ, עוד במהלך לימודיהם בבית הספר התיכון.

התוכנית מיועדת לכל תלמידי החטיבה העליונה הניגשים לבגרות. היא תאפשר להם למצות את יכולותיהם וכישוריהם וצפויה להתחיל בשנת הלימודים תשפ"ה.

במסגרת "סמסטר ראשון כבר בתיכון"  יוכלו כל תלמיד ותלמידה ללמוד קורס אקדמי משולב דיגיטל, כחלק מתוכנית הלימודים בתחומי הדעת הנלמדים לבגרות.

את השיעורים יעבירו מרצים ומרצות מובילים מהמוסדות המשתתפים, לצד ליווי צוותי ההוראה, וכל זה- ללא עלות.

השתתפות בתוכנית צפויה לתרום רבות לבתי הספר ולמורים של משרד החינוך, אך בעיקר לתלמידים והתלמידות שישתתפו בה.

בין היתרונות הבולטים ביותר להם יזכו בני ובנות הנוער, משתתפי התוכנית:

• פיתוח מיומנויות למידה עצמאית בקרב התלמידים בישראל: אוריינות לשונית ומדעית, חשיבה ביקורתית ולמידה עצמית
  • גשר ותחושת מסוגלות לאקדמיה
  • צבירת נקודות להמשך לימודים אקדמיים במכללה או באוניברסיטה
  • הזדמנות שווה לכלל התלמידים בנגישות להשכלה גבוהה
  • ליווי ותמיכה של מורי בית הספר
  • למידה אקדמית יחד עם החברים לכיתה
  • בונוס לבחינת הבגרות במקצוע

אפקה זכתה להיות המוסד היחיד בישראל שילמד את הקורס "חדו"א א'" וכן יוכלו תלמידי ותלמידות התוכנית ללמוד באפקה גם קורס במדעי המחשב.

אפקה פועלת זה שנים על מנת להעלות את המודעות לחשיבות הרצף החינוכי מהגן ועד האקדמיה והשתתפות בתוכנית הינה צעד נוסף בהגשמת החזון שהוגדר במתווה אפקה לקידום רצף חינוכי ל- STEM ברמה הלאומית.

נגה פטל אפרים, מנהלת קשרי תעשייה, מוסיפה: "התוכנית חושפת את תלמידות ותלמידי התיכון לתחומי הנדסה ומדעים ומסלילה את דרכם ללימודים באקדמיה ולקריירה בתעשייה.

האקדמיה מספקת טכנולוגיות, מעבדות ופלטפורמות לשיפור תהליך ההוראה והלמידה ולהנגשת תכנים ברמה אקדמית.

במסגרת פעילות מחלקת קשרי תעשייה להקמת יחידה ללימודי חוץ, הוקמה חטיבה ללימודים תיכוניים באקדמיה."

פרופ' עמי מויאל, נשיא אפקה: "אני רואה חשיבות רבה לשיתוף פעולה שוטף ואפקטיבי בין האקדמיה לבין מערכת החינוך כבסיס ליצירת רצף חינוכי מתואם ברמה הלאומית המקנה לצעירים ולצעירות במדינת ישראל חינוך רלוונטי המנחיל את הכישורים הנדרשים לתפקוד מיטבי בחברה ובשוק תעסוקה מודרניים".

למידע נוסף על התוכנית באתר משרד החינוך