ביום חמישי התקיים באפקה הסמינר השלישי בנושא Speech Technologies for Healthcare שעסק בשימוש בטכנולוגיות זיהוי ועיבוד דיבור לזיהוי וניטור של מחלות. את הסמינר ארגן מרכז אפקה לעיבוד שפה (ACLP) בראשות ד"ר עירית עופר, והשתתפו בו למעלה מ 80 אנשים מתחומים שונים - רופאים, קלינאי תקשורת וחוקרי זיהוי דיבור. חברת פונטיקה התומכת בפעילות הרפואית ב- ACLP נתנה חסות לאירוע.
ההרצאה המרכזית בסמינר ניתנה ע"י Prof. Dr.-Ing. Elmar Nöth מ FAU, Erlangen-Nürnberg, שדיבר על אבחון וניטור מצבם של חולים במחלות נוירודגנרטיביות כמו מחלת האלצהיימר או מחלת הפרקינסון. פרופ' Nöth ציין כי באמצעות אפליקציה המותקנת על מכשיר טלפון נייד ניתן לעקוב אחר הדיבור הספונטני של החולה ולתת חיווי משולב לרופא על מצב הדיבור כמו גם למשל על שינויים בתדירות השימוש שלו במכשיר הטלפון.
דוברים נוספים בסמינר היו Dr. Jangwon Kim מחברת Canary Speech בארה"ב שעוסקת גם היא בתחום האבחון והניטור על פי הקול, ד"ר יניב ציגל מאונ' בן-גוריון שהציג מספר מחקרים בנושא איתור הפרעת נשימה בשינה על סמך ניתוח אותות דיבור ונשימה במהלך ערנות, וד"ר יניב חמצני מהמרכז הרפואי רבין שדיבר על הצורך באמצעים לא פולשניים ומתודולוגיים במחלקת אא"ג לצורך הבחנה בין גידולים שונים על מיתרי הקול או הערכת מובנות הדיבור של חולים. שני נושאים אלו נחקרים במשותף ע"י אנשי ACLP ומחלקת אא"ג ברבין. גם פרופ' Nöth וגם הדוברים האחרים בסמינר הדגישו את הקושי הגדול בהשגת נתונים מתאימים למחקר, ודובר רבות על הצורך בהגברת שיתוף הפעולה בין מוסדות רפואיים ובין חוקרי הדיבור.
סמינר עיבוד דיבור בעולם הרפואי
שתף לינק באמצעות:
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/סמינר-עיבוד-דיבור-בעולם-הרפואי/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/סמינר-עיבוד-דיבור-בעולם-הרפואי/