הנדסה במרכז התעשייה הישראלית
הצעירים מבינינו, בוודאי יתפלאו לשמוע, אבל לא תמיד הייתה הנדסה במרכז התעשייה הישראלית. ענף התעשייה החל להתפתח במאה ה-20 בישראל אך עד שנות ה-50 רוב מפעלי התעשייה היו קטנים והתרכזו ביצור מוצרי טקסטיל, מזון וחקלאות. כיום, בגלל הגלובליזציה ופתיחת השוק לתחרות, התעשייה הישראלית הינה עתירת ידע ודורשת הון אנושי משכיל.
ישראל - מרכז לטכנולוגיה עילית
אפשר לומר בביטחון, אפוא - הנדסה במרכז התעשייה הישראלית. אין ספק שצמיחה זו תמשיך והיא ממצבת את ישראל כמובילה בתחום הטכנולוגיה העילית. ענפי האלקטרוניקה, החשמל, הציוד, המכונות, המחשוב, הציוד רפואי, כל אלו מיקמו את ישראל במרכז התעשייה העולמית של מוצרים עתירי ידע, והיד עוד נטויה...
אם בשנות ה-50 של המאה ועשרים הייצוא של מדינת ישראל עמד על 35 מיליון דולר, על פי הלשכה מרכזית לסטטיסטיקה, וכלל מוצרי הלבשה, יהלומים, חקלאות ומזון, הרי שנכון ל-2007 היצוא השנתי של מוצרים עתירי ידע עמד על 15.6 מיליארד דולר, שמהווים 34% מכלל היצוא של מדינת ישראל בשנה זו.
אכן, כיום יש ביקוש הולך וגובר לבוגרי הנדסה על סוגיה השונים: הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת מכונות, הנדסת חשמל, הנדסה רפואית, הנדסת תוכנה וכן הנדסת מערכות. מפעלים, חברות וארגונים הן בארץ והן בעולם כמהים לכוח אדם אקדמי איכותי ובוגרים שמשתלבים בתעשייה נהנים ממשכורות בין הגבוהות ביותר במשק ומקריירות מצליחות.
התפתחות תחומי הנדסה במרכז הארץ
העולם הטכנולוגי המקומי התחיל להתפתח לקראת סוף המחצית הראשונה של המאה ה-20, כאשר חברות כמו תדיראן ואלרון היו חלוצות בתחום. עם הזמן ובעקבות מלחמות שפקדו אותנו החלה התעשייה הצבאית להתפתח במטרה לנסות ולייצר פתרונות צבאיים בד בבד עם פיתוחים אזרחיים. יותר ויותר מפעלי תעשייה צבאית הוקמו במרכז הארץ מאחר וההיצע של בוגרי לימודי הנדסה במרכז הארץ היה גדול יותר מבפריפריה. הצבא החל לעודד גיוס מהנדסים ואקדמאים וישראל החלה לבלוט בעולם בזכות פיתוחי תוכנה שהקדימו את זמנם.
את ההשפעות של שנים אלו אנו מרגישים עד היום הזה. מרכזי תעשייה עתירי ידע מרוכזים במרכז הארץ, ורוב המוסדות האקדמיים המובילים מציעים לימודי הנדסה במרכז, בסמוך לחברות מצליחות כגון: צ'קפוינט, אמדוקס, קומברס, נייס ועוד. בהמשך למגמה זו, החלו חברות בינלאומיות כגון מייקרוסופט, י.ב.מ, HP וגוגל לפתוח סניפים ומרכזי פיתוח במרכז ישראל.
אין ספק כי בשנים הקרובות תישאר הנדסה במרכז התעשייה הישראלית ותמשיך להוות חלק מרכזי בתוצר ובייצוא. אנו חיים בעולם שהולך ומשתכלל מדי יום, מדי שעה. היכולות הטכנולוגיות של בוגרי לימודי הנדסה בישראל מאז ומתמיד היו מוערכות מאוד בכל רחבי העולם וכיום לא ניתן למצוא חברה עתירת טכנולוגיה שעל סגל עובדיה הבכירים לא נמנים מוחות ישראליים. לא לחינם ידוע בעולם הטכנולוגיה חבל הארץ שבין יבנה לרעננה - "סיליקון ואדי".
הנדסה במרכז התעשייה הישראלית
שתף לינק באמצעות:
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/הנדסה-במרכז-התעשייה-הישראלית/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/הנדסה-במרכז-התעשייה-הישראלית/