חדשות אפקה
מן העיתונות
-
רוצים להשתמש בבינה מלאכותית? כתבו קוד – אבל הפעם קוד אתי
כולנו לומדים להתרגל לצירוף המילים "בינה מלאכותית" שהפך לחלק בלתי נפרד מחיינו. ד"ר יהודית אפרשטיין ראש התוכנית לתואר שני במערכות תבוניות במאמר דעה לאתר "אנשים ומחשבים" על חשיבותו של קוד אתי שיגן על החברה כולה.
כולנו לומדים להתרגל לצירוף המילים "בינה מלאכותית" שהפך לחלק בלתי נפרד…
-
רכבת היא כלי תחבורה בעייתי בישראל
לאחר שנים של תכנון ועבודה, הושקה ביום שישי האחרון הרכבת הקלה בגוש דן. פרופ' אראל אבנירי, ראש התוכנית לתואר שני בהנדסת אנרגיה והספק ומומחה לתשתיות התראיין לרדיו תל אביב והסביר מה הוא חושב על התכנון של הפרויקט וכיצד ניתן להגביר את התחבורה הציבורית בישראל
לאחר שנים של תכנון ועבודה, הושקה ביום שישי האחרון הרכבת הקלה בגוש דן. …
-
רכבת קלה אינה הפתרון
טור דעה שפורסם "בישראל היום" אותו כתב פרופ' אראל אבינרי, ראש התוכנית לתואר שני בהנדסת אנרגיה והספק ומומחה לתשיות, לקראת פתיחת הרכבת הקלה בגוש דן. האם באמת היא הפתרון?
טור דעה שפורסם "בישראל היום" אותו כתב פרופ' אראל אבינרי, ראש התוכנית ל…
-
לא מה שחשבתם: הדרך המקורית להצליח בראיונות עבודה
מתכוננים לראיון עבודה? את משקפי ה-VR שלנו כבר ניסיתם? כחלק מהכנת הסטודנטים לשוק העבודה בצורה הטובה ביותר, אנו מציעים לסטודנטים להתנסות בסימולציות מגוונות: ראיונות עבודה, פרזנטציות באנגלית ועוד- באמצעות משקפי מציאות רבודה! "אנחנו רואים ערך בשילוב כלים פרקטיים שיסייעו לסטודנטים, נוסף על הלמידה והידע המקצועי הנרכשים במהלך התואר" מסביר איציק קרבצ'ינסקי, מנהל המעבדות ותשתיות מו"פ באפקה בכתבה לישראל היום.
מתכוננים לראיון עבודה? את משקפי ה-VR שלנו כבר ניסיתם? כחלק מהכנת הסטוד…
-
האם הבינה המלאכותית גורמת לאפליה?
לאחרונה נדמה שאי אפשר לנהל שיחה שאינה עוסקת או מושפעת בצורה כזאת או אחרת מ-AI. הכלי שהגיח לחיינו במהירות, פלש לכל תחום ונוגע בכל אדם בעולם המערבי. אבל בינה מלאכותית היא לא רק ChatGPT או בארד של גוגל. בינה מלאכותית נמצאת במרבית מערכות קבלת ההחלטות: מערכות לניהול שיחות, לאישור משכנתאות, להתאמת פרסומות, לביצוע אבחנה רפואית ועוד. ועכשיו כשהבנו עד כמה החיים שלנו נתונים להחלטות של תוכנה- האם הבינה המלאכותית יכולה להיות נגועה באפליה? ואם כן- איך זה משפיע עלינו ואיך ניתן למנוע זאת?
לאחרונה נדמה שאי אפשר לנהל שיחה שאינה עוסקת או מושפעת בצורה כזאת או אח…
-
לא רק קורסים וציונים
מימוש חלומות, פיתוחים והמצאות, משלחות סיוע ונבחרות ספורט; תרומה לחברה ולסביבה ושימוש בטכנולוגיית מציאות מדומה לשיפור אנגלית - החוויה האקדמית החדשה כוללת פעילויות ויוזמות שמשנות עולמות, ומקנות לסטודנטים מיומנויות חיוניות לשוק העבודה ולחיים עו"ד קרן בן חיים, מנהלת אופק- מרכזים לפיתוח מיומנויות, בכתבה ל-TheMarker, כחלק מסדרת הכתבות Skills&Tech .
מימוש חלומות, פיתוחים והמצאות, משלחות סיוע ונבחרות ספורט; תרומה לחברה…
-
"יש לנו הזכות והחובה לבנות תהליך חינוכי רלוונטי"
בזכות תהליך חינוכי עדכני, קמפוס שנבנה מאפס וצמיחה דרמטית במספר הסטודנטים, פרופ' עמי מויאל, נשיא אפקה ניגש לממש את החזון: אקדמיה רלוונטית שמנחילה סט כישורים רחב הכולל, מעבר לידע, גם מיומנויות, כלים, גישות וערכים לשוק העבודה ולחיים. כתבה שמינית בסדרה לקראת כנס Skill&Tech בשיתוף TheMarker
בזכות תהליך חינוכי עדכני, קמפוס שנבנה מאפס וצמיחה דרמטית במספר הסטודנט…
-
האקדמיה מתחדשת: "כרישים" ככלי הערכה ופרויקט בשרשרת קורסים
חדרי בריחה, סרטוני אנימציה וסטודנטים שכותבים את התרגילים. כדי להקנות למהנדסי העתיד מיומנויות וכלים, חייבים חדשנות בפדגוגיה. איך רותמים את סגל ההוראה האקדמי לשינוי והופכים את הסילבוס לסקילבוס? פרופ' ענת רטנובסקי, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים בכתבה שביעית בסדרת כתבות לקראת כנס Skills&Tech.
חדרי בריחה, סרטוני אנימציה וסטודנטים שכותבים את התרגילים. כדי להקנות ל…
-
המפתח לקריירה: לימודי STEM, ורצוי מגיל צעיר
חמש יחידות מתמטיקה הן המנבא הטוב ביותר להצלחה בלימודי הנדסה באקדמיה, ולא במקרה: מתברר שחינוך ל, STEM – הוא שלם העולה על סך חלקיו וזולג גם למקצועות הכי הומניים שיש. אלון ברנע, סגן נשיא לפיתוח בכתבה שישית לקראת כנס Skills&Tech
חמש יחידות מתמטיקה הן המנבא הטוב ביותר להצלחה בלימודי הנדסה באקדמיה, ו…
-
עדכון גרסה: "לא מכשירים מהנדסים, מחנכים להנדסה"
להכיר ספרות מקצועית זה חשוב, להבין את משוואת מקסוול זה ודאי קריטי. אבל מה לגבי פרזנטציה באנגלית, להשתלב בעבודת צוות, והתכונה הישראלית אולי הכי חשובה שיש: לדעת לשאול? אלה ועוד הם המיומנויות והערכים שהמהנדסים לעתיד חייבים לסגל לעצמם, וכך יכולה האקדמיה להנחיל אותם. כתבה חמישית בסדרת כתבות לקראת כנס Skils&tech בשיתוף דה מרקר בהשתתפות פרופק דוד ברלה, ראש ביה"ס להנדסת חשמל באפקה
להכיר ספרות מקצועית זה חשוב, להבין את משוואת מקסוול זה ודאי קריטי. אבל…
-
מהגן עד לקריירה: הרצף החינוכי צריך להשתנות
משהו בסיסי חורק ב"פס הייצור" החברתי-חינוכי שלנו אם למהנדס ג'וניור חסרות מיומנויות חיוניות לעבודה בתעשיית ההייטק, וסטודנטים מתחילים לימודי תואר אקדמי בלי כלים והרגלי למידה בסיסיים. מהו התוצר המצופה מתהליך החינוך ואיך נשיג אותו? נשיא המכללה פרופ' עמי מויאל מסביר בכתבה רביעית בסדרת הכתבות לקראת כנס Skills&Tech בשיתוף TheMarker
משהו בסיסי חורק ב"פס הייצור" החברתי-חינוכי שלנו אם למהנדס ג'וניור חסרו…
-
ברוכים הבאים לעבודה החדשה שלכם
ההיררכיה נשברה, הטכנולוגיה משבשת, ועכשיו בא Gen Z ודורש אמנה חדשה. במבט ראשון זה מבהיל, במבט שני זו הזדמנות גדולה. עכשיו הכדור עובר לאקדמיה, שתכין את המהנדסים ובעיקר תלמד אותם ללמוד. ד"ר הילה חלוץ בן גל, מרצה בכירה מבית הספר להנדסת תעשייה וניהול באפקה מסבירה על תפקידה של האקדמיה בהכנה לשוק התעסוקה החדש.
ההיררכיה נשברה, הטכנולוגיה משבשת, ועכשיו בא Gen Z ודורש אמנה חדשה. במ…
-
איום או הזדמנות? ה-AI מסתער על האקדמיה
מורים ומרצים עומדים לאחרונה בפני אתגרים חדשים הנובעים מכניסת הבינה המלאכותית לחיינו. אבל עם קצת חשיבה יצירתית - ואולי גם עזרה מהבינה עצמה – ייתכן ומדובר בהזדמנות גדולה להעמיק את הלמידה ולרכוש מיומנויות רלוונטיות לתעשייה. כתבה שניה בסדרת כתבות בשיתוף דה מרקר לקראת כנס Skills&Tech שיערך בחודש יוני הקרוב בה מתייחסת ד"ר שרון יילוב הנדזל, מרצה בכירה בבית הספר למדעי הנתונים ובינה מלאכותית AI באפקה לסוגיית הבינה המלאכותית במוסדות החינוך וההשכלה הגבוהה.
מורים ומרצים עומדים לאחרונה בפני אתגרים חדשים הנובעים מכניסת הבינה המל…
-
עולם חדש, מקצועות משתנים, אבל מה עם הרצף החינוכי?
אם תוך עשור או שניים נתמזג עם המכונה בדרך לחיי נצח, אם ChatGPT כבר מסכם עבורנו מאמרים, גם המוסדות האקדמיים ובתי הספר חייבים להשתנות. פרופ' עמי מויאל, נשיא אפקה – המכללה האקדמית להנדסה בתל-אביב : "זו לא שאלה של אם אלא של איך שמתחילה בהגדרת דמות הבוגר הרצויה ונמשכת במימוש התהליך החינוכי להשגתה". כתבה ראשונה מתוך סדרת כתבות בשיתוף TheMarker לקראת כנס Skills&Tech
אם תוך עשור או שניים נתמזג עם המכונה בדרך לחיי נצח, אם ChatGPT כבר מסכ…
-
מכללת אפקה פותחת בית ספר למדעי הנתונים ובינה מלאכותית
ד"ר ליאור רוזנצוייג, ראש בית הספר: פתיחת בית הספר הינה עדות נוספת לרלוונטית של האקדמיה בכלל ושל אפקה בפרט. אנו ערים למהירות בה העולם מתפתח ועושים מאמצים כדי להיות עדכניים ולהתפתח יחד איתו. אנו מכירים ועובדים עם הכלים הטכנולוגיים החדשניים ביותר שקיימים ואליהם נחשפים גם הסטודנטים שלנו כחלק מתוכנית הלימוד.
ד"ר ליאור רוזנצוייג, ראש בית הספר: פתיחת בית הספר הינה עדות נוספת לרלו…
-
Newsweek מציג: מודל אפקה לשינוי תהליך חינוך מהנדסים.
מאמר דעה של נשיא המכללה פרופ' עמי מויאל אשר פורסם בסוף השבוע מציג את התהליך הייחודי שאפקה הובילה בהגדרת דמות המנדס.ת בוגר.ת המכללה. התהליך מותאם לצרכי התעשייה הן מבחינת ידע מקצועי והן מבחינת הכישורים החיוניים הנדרשים, ובוצע שינוי בתהליך החינוכי בהתאם.
מאמר דעה של נשיא המכללה פרופ' עמי מויאל אשר פורסם בסוף השבוע מציג את ה…
-
כיצד שינתה הטכנולוגיה, ובפרט הבינה המלאכותית, את תחום החינוך
ד"ר אייל כץ: "אנחנו מעודדים את הסטודנטים להשתמש בכלים של בינה מלאכותית במגוון תחומים בלימודים אך במקביל הם מצופים לפקוח עין ביקורתית ולא לקחת כל דבר שהמערכת מחזירה כמובן מאליו"
ד"ר אייל כץ: "אנחנו מעודדים את הסטודנטים להשתמש בכלים של בינה מלאכותית…
-
חובב הליכה בשביל ישראל, סבלני וגמיש: מה באמת צריך לחפש בקורות החיים?
ד"ר הילה חלוץ בן גל, חוקרת מבית הספר להנדסה וניהול באפקה בראיון לדה מרקר על מודל גיוס המבוסס על מיומנויות ועבודה לפי פרויקטים.
ד"ר הילה חלוץ בן גל, חוקרת מבית הספר להנדסה וניהול באפקה בראיון לדה מר…
-
Feature: Chinese electric cars become new black in Israeli market as new energy vehicle industry thrives
דן הרמן, מרצה בבית הספר להנדסה מכנית וראש מועדון הרכב באפקה בראיון על רכבים חשמליים לסוכנות הידיעות הגדולה בעולם Xinhua
דן הרמן, מרצה בבית הספר להנדסה מכנית וראש מועדון הרכב באפקה בראיון על…
-
"חוסך חרדה וכסף": המכשיר הישראלי שמאפשר אבחון וגילוי מוקדם של סרטן בכלבים
שני טולידנו, בוגרת ומוסמכת אפקה בראיון על טכנולוגיה חדש לגילוי מוקדם של סרטן שהומצאה על ידי החברה בראשה היא עומדת
שני טולידנו, בוגרת ומוסמכת אפקה בראיון על טכנולוגיה חדש לגילוי מוקדם ש…
-
"10 שעות של רעש לבן ואני בקשב שיא"
סטודנטיות מאפקה מספרות על לימודים אקדמיים עם הפרעות קשב
סטודנטיות מאפקה מספרות על לימודים אקדמיים עם הפרעות קשב
-
Are Israelis too dependent on WhatsApp?
ד"ר דוד פייטלסון, ראש בית הספר להנדסת תוכנה משתתף בכתבה על תקלה עולמית ברשת WhatsApp
ד"ר דוד פייטלסון, ראש בית הספר להנדסת תוכנה משתתף בכתבה על תקלה עולמית…
-
פיתוח ישראלי יקבע אם הטייס עייף מדי - לפי הקול שלו
מחקר פורץ דרך שבוצע באפקה בשיתוף משרד הביטחון וצה"ל
מחקר פורץ דרך שבוצע באפקה בשיתוף משרד הביטחון וצה"ל
-
5 יחידות במתמטיקה מנבאות הצלחה בלימודי הנדסה – יותר מאשר פסיכומטרי
נשיא המכללה בראיון לדה מרקר על הצלחה באקדמיה, מיומנויות וכישורים חיוניים ודרישות התעשייה.
נשיא המכללה בראיון לדה מרקר על הצלחה באקדמיה, מיומנויות וכישורים חיוני…
כתבי עת
Afeka Journal (AJES) הוא כתב עת המשמש במה לקשרים הבין-תחומיים שההנדסה מקיימת עם עולמות התוכן השונים של תקופתנו. מתפרסמים בו מאמרים העוסקים במגוון רחב של נושאים שההנדסה היא החוליה המקשרת ביניהם. אנו מביאים בפני הקוראים, בין השאר, מחשבות ומחקרים על התרבות הדיגיטלית, דיונים בנושא דמות המהנדס בפתחה של המאה ה-21, ניתוחים של תאוריות על צדק כלכלי וחברתי, דילמות אתיות של מהנדסים ומהנדסות, סקירה של משבר האקלים מפרספקטיבה הנדסית ועוד.
חדשות אפקה
שתף לינק באמצעות:
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://www.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/