חברי מועדון החלל מדליקים את השמיים

סטודנטים וסטודנטיות ממועדון החלל של אפקה לקחו חלק במיזם חדשני ומרתק שנוצר לטובת אלפי תלמידות ותלמידים מרחבי הארץ, וזאת על רקע מלחמת חרבות ברזל שפגעה קשות בשגרת הלמידה של תלמידי תיכון רבים.
מיזם Light the Sky, פתח לתלמידות ולתלמידים מרחב וירטואלי עם סיפור מסגרת של מסע למאדים, הכולל אתגרים מחשבתיים ברמת קושי עולה במטרה לחשוף אותם לתגליות חדשות במערכת השמש.

במיזם לקחו חלק מומחים מתחומי החינוך, המדע והטכנולוגיה והוא נוצר הודות לשיתוף פעולה בין מספר גופים מקצועיים ובהם אפקה, קרן רמון, אוניברסיטת בן גוריון, חברת WIX, אגף התקשוב וההגנה בסייבר בצה״ל, בסמ״ח, תוכנית ניצנים ופארק קרסו למדע.

מצד אפקה השתתפו כאמור בכתיבת התוכן למיזם סטודנטיות וסטודנטים ממועדון החלל של אפקה: רים גאנם, ריצ'ארד דובליאטוב, אופק משעל, דניס גל-שטרן וסתיו אהרן.

מובילי המיזם מספרים כי 60% מהתלמידים והתלמידות שנרשמו לאתגר הינם תושבי הדרום, חלקם מפונים מבתיהם מאז תחילת הלחימה.

אפקה מאמינה כי זאת חובתה ואחריותה הלאומית לדאוג שלכל ילד וילדה במדינת ישראל, תושבי הפריפריה ובכלל, תהיה נגישות לחינוך מדעי וטכנולוגי והמקנה להם ידע, מיומנויות וערכים אשר ישפרו את מוכנותם לרכישת השכלה אקדמית ולהשתלבות בשוק התעסוקה ובחברה.
אנו גאים בסטודנטים ובסטודנטיות שלנו אשר לקחו חלק בפרויקט ערכי כה חשוב שלבטח יתרום לתלמידים ותלמידות, תושבי כלל אזורי הארץ, להיחשף לעולמות המדעים והטכנולוגיה ולפתח את התשוקה להנדסה.

יו"ר המועדון רים גאנם: "מועדון החלל משתתף בפרויקטים חברתיים שונים כדי להעלות את המודעות של בני הנוער לנושא החלל. זוהי זכות גדולה להשתתף בפלטפורמה אלטרנטיבית חדשנית, בה מתאפשר לתלמידים לשתף פעולה, לחשוב באופן יצירתי ולהעשיר את הידע שלהם בתחום החלל".