100% חשמל מאנרגיה מתחדשת

עד חגיגות ה-100 למדינת ישראל

אנשי אקדמיה

ד"ר משה תשובה, ראש בית הספר להנדסה מכנית באפקה, השיק מיזם חברתי-סביבתי עם שותפים מהאקדמיה והתעשייה.

משבר האקלים מחייב את העולם כולו לאמץ דפוסי צריכה חלופיים, חכמים יותר ואחראיים יותר כלפי כדור הארץ והחברה שמתקיימת בו.השנים הקרובות יהיו בסימן מעבר לאנרגיה ירוקה וצמצום פליטת גזי חממה, בין אם בשל אילוצים רגולטוריים ובין אם בשל דרישת השוק המבקש אלטרנטיבה סביבתית יותר.

מעבר להפקת חשמל מאנרגיה מתחדשת הינו תהליך שמצריך ליווי והסתגלות, המיזם יפעל על מנת לסייע לחברות להציב יעדי חשמל ירוק ריאליים, ותלווה אותם עד להטמעה מלאה תוך אספקת כלים, שיתוף ידע וגישור על חסמים במשק הישראלי.

אנשי אקדמיה ותעשייה ובהם ד"ר משה תשובה, ראש בית הספר להנדסת מכנית באפקה, גב' גלית קניגסברג מהזירה הסביבתית וplanet zero  מאוניברסיטת תל אביב, דייב רוזנברג דירקטור אנרגיה בחברת שטראוס ישראל, השיקה ביוני 2023 את מיזם "חשמל 100" שפועל במטרה לאפשר למגזר העסקי להפוך למנוע מוביל במעבר המשק בישראל ל-100% חשמל מאנרגיה מתחדשת עד שנת ה-100 למדינת ישראל.

היוזמה נתמכת ע"י התאחדות התעשיינים והבחינה המקצועית של התוכנית תעשה על ידי צוות מקצועי וסטודנטים לתואר שני בהנדסת אנרגיה ממכללת אפקה.
אלו יעניקו תמיכה מקצועית לחברות המחויבות ליוזמה, יסייעו להם להציב יעדי חשמל ירוק ריאליים, וילוו אותם עד להטמעה מלאה תוך אספקת כלים, שיתוף ידע וגישור על חסמים במשק הישראלי.

ד"ר משה תשובה, חבר הוועד המנהל וראש הוועדה הטכנית של המיזם
: חשמל ירוק הוא אינטרס עסקי של כל ארגון בעידן משבר האקלים. יחד עם חברי מהאקדמיה והתעשייה ובעזרת סטודנטים מאפקה, נספק לכל גוף את הליווי לממש מעבר חכם ויעיל לצריכה של אנרגיה מתחדשת ולצמצום פליטת גזי חממה. מכללת אפקה, כמוסד מוביל לחינוך מהנדסים, מאמינה באחריות חברתית ובשינוי ועל כן חברי הסגל והסטודנטים לתואר שני שמחים להיות חלק ממיזם חשוב ומשפיע כמו חשמל 100.

רוצים להצטרף למיזם? לחצו כאן