כך מכשירים את דור המהנדסים הבא של ישראל

"בהעמדת מהנדסים, המכללות לא נופלות מהאוניברסיטאות, וכנראה אפילו עולות עליהן. סטודנטים מצטיינים בוחרים כיום ללמוד במכללת אפקה ולא באוניברסיטת תל אביב, כי בתל אביב מעוניינים רק להכשיר חוקרים לתארים מתקדמים, ולא להכשיר מהנדסים לתעשייה". גיורא שלגי, לשעבר מנכ"ל רפאל

"הפערים בין המכללות לאוניברסיטאות מצטמצמים בגלל היתרון הגדול של המכללות בחוויית הלמידה. עוד עשר שנים, כאשר נבחן את עשרת המוסדות שמכשירים את המהנדסים הטובים והמבוקשים בישראל, כבר לא נראה שם רק את האוניברסיטאות בראש"

פרופ' עמי מויאל, יו"ר ות"ת, המועצה להשכלה גבוהה

המציאות משתנה ואיתה גם הדרך שבה מלמדים מהנדסות ומהנדסים. בסוף השבוע האחרון התפרסמה ב־TheMarker כתבה שמחדדת מגמה שמעסיקה את כל מערכת ההשכלה הגבוהה: איך מכשירים מהנדסות ומהנדסים לעולם עבודה שמשתנה במהירות. בכתבה מצוין נתון חד: חברות משקיעות לעיתים שנה שלמה בהכשרה מחדש של בוגרים ובוגרות שמגיעים ללא ניסיון מעשי. הקול שעולה מהתעשייה ברור, נדרש שינוי.

פחות דגש על ידע תיאורטי בלבד, ויותר על יכולת ליישם, לפתור בעיות ולהשתלב מהיום הראשון. באפקה זו בדיוק התפיסה שמובילה אותנו כבר שנים: חיבור הדוק לתעשייה, למידה מבוססת פרויקטים, ופיתוח מיומנויות לצד עומק אקדמי. כך אנחנו מובילים את חינוך הדור הבא של המהנדסות והמהנדסים בישראל.

לינק לכתבה >> https://archive.md/Ik7gg